icon-envelopeAJÁNLATKÉRÉS

Projektjeink

Az éghajlatváltozás a világ egyik legsúlyosabb problémája. Már csak 1,5 fok választ el bennünket attól, hogy túllépjük a globális felmelegedés felső határát, ami pusztító hatással bír a környezetre és az életminőségünkre.
​Ezért a TeraSteelnél a Planet Passionate projekten keresztül konkrét célokat tűztünk ki a következő 10 évre 4 fő irányban: energia, szén, körforgás és víz.
Energia

Energia


 • 2025-től az áramfogyasztás 60%-a közvetlenül a gyárban kerül előállításra, telepített napelemek segítségével. 
 • 2026-ig fotovoltaikus napelemes rendszerek telepítése minden termelő épületben. 
Szén

Szén


 • Több mint 10 000 facsemete ültetése 2030-ig, a szén-dioxid kibocsátás csökkentése érdekében. 
 • 2024-re a berendezések (targoncák, kombinált targoncák) 40%-a elektromos lesz.
 • 2030-ra minden céges autó „nulla emissziós“ lesz.
 • 2025-re az új autók 50%-a elektromos autó lesz.
Körforgás

Körforgás


 • 2025-ig 50 000 PET-palack gyűjtése és újrahasznosítása
 • 2025-ig nulla újrahasznosítható vállalati hulladék kerül a szemétlerakókba.
 • 2030-ig nulla vállalati hulladék kerül a szemétlerakókba
Víz

Víz


 • 630 000 liter esővíz újrahasznosítása 2023-tól.
 • A hálózatból származó vízfogyasztás 50%-os csökkentése 2023-tól.
 • 7 medertisztítási projekt 2025-ig.

Miért a Planet Passionate?

Egy vállalkozás fenntartható fejlődésében,  a számokon túl, a jól kigondolt stratégia játszik fontos szerepet. A fenntarthatóság az üzleti életben azt a képességet jelenti, hogy úgy tudunk fejlődni, hogy minimális hatást gyakorlunk a természeti erőforrásokra, azaz kevesebbel többet tudunk létrehozni. Fenntartható megoldások megvalósítását jelenti, világos célokkal a megújuló energia felhasználása, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése, az anyagok körforgása a természetben és az ivóvízkészletek megőrzése terén.​

Zöld energia

A romániai gyáraink tetejére szerelt 952 db fotovoltaikus panel segítségével, a hőszigetelő panelek gyártásához felhasznált energia 20%-a, illetve a hidegen horganyzott profilok gyártásához felhasznált energia 60%-a napenergiából származik.

Elektromos targoncák

A napi logisztikai tevékenységekhez szükséges elektromos targoncák vásárlásával évente több mint 11 tonnával csökkentjük a gázolaj-fogyasztást.

Az erdőirtás elleni küzdelem

Az erdőirtás elleni küzdelem bonyolult, de fát ültetni mindig a hatalmunkban áll. Csapatunk több mint 2000 luc- és vörösfenyő facsemetét ültetett el Borgóbesztercén.

Küzdelem a műanyagszennyezés ellen

A műanyagszennyezés világszerte komoly problémát jelent, ezért sürgősen küzdeni kell ellene. Éppen ezért elkötelezettek vagyunk azon szabályok és szokások szigorú betartása mellett, amelyek révén évente több mint 250 kg műanyag PET-palackot sikerül újrahasznosítani.

A víz körforgása

Mindennapi tetteinkkel vizet takaríthatunk meg, és mindannyian hozzájárulhatunk egy jobb világhoz. Az esővízgyűjtő rendszer segítségével évente több mint 700 köbméter vizet tudunk majd újrahasznosítani.

Elektromos autók

Az elektromos autók nem veszik át a piaci hatalmat, de ezek jelenléte mindannyiunk számára fokozatos fejlődést jelent. A nem szennyező, 100%-ban elektromos autók – melyeket a cég tevékenységére használnak – csak az első lépést jelentik a tisztább környezet felé.

A természetre való nevelés

Nem minden tanterem rendelkezik négy fallal, a természet olyan eszköz, amely segít a gyerekeknek nemcsak környezetük, hanem önmaguk felfedezésében is. A TeraSteel gyerekekkel közösen ellátogatunk a kolozsvári Alexandru Borza Botanikus Kertbe, az a különleges helyszín, amely tele van inspirációval a természet szépségeinek rajongói számára.

Folyók tisztítása

Cégünkben konkrét fogyasztáscsökkentési akciókba kezdtünk, így egy év alatt mintegy 500 m3 csapadékvizet gyűjtöttünk és hasznosítottunk. Emellett aktívan részt veszünk a folyómedrek tisztítási akcióiban, a természetes ökoszisztémák helyreállításában, azokon a területeken, ahol működünk. Együtt jobb világot teremtünk.
Betöltés...